Tucepi.eu

Switch to desktop Register Login

A Biokovo egy különleges hegy. Hihetetlen közelsége a tengerhez, gyönyörű kilátást biztosít a csúcsairól. A hegy a Dinári - Alpok része, mely végighúzódik egész Dalmácián. Szép időben messze ellátni a szigetekre, éles szemmel pedig még Olaszországba is. ( Monte Gargano : 250 km.)

Legmagasabb csúcsai:

Sv. Jure 1762m, Troglav (1658m), Sv.Ilija (1642m), Scirovac or Miletnjak (1619m), Korenik (1556m), Kimet (1536m)

A Biokovo a hegymászók paradicsoma, de a békésebb sétákat, túrákat kedvelők is tehetnek rövidebb-hosszabb túrákat a gazdag élővilággal rendelkező hegyvidéken. Edzettebbek kerékpáron is megközelíthetik a csúcsot. Sajnos a hegytetőn lévő TV-toronyba nem lehet bemenni, de enélkül is csodálatos körpanorámában lehet részünk.

 

23 kilométeres hegyi út vezet fel a csúcsra, hajtűkanyarokkal tűzdelve. Kis félreálló-helyek segítenek a szembejövők elengedéséhez, mivel az út jobbára csak egy sávon járható. Az út kb. 1 óra alatt tehető meg.

Belépődíj: 7 éves kortól 40 kuna/fő.

Biokovo 1981 óta 195 négyzetkilométeren Nemzeti Park, különleges állat- és növényvilágának köszönhetően. Kirándulásaink célpontjai lehetnek a Biokovo hegy lábánál fekvő kis települések, Veliko Brdo, Puharici, Makar és Kotišina. Fő értékük a természeti szépség mellett a régi erődítmények, a paraszti épületek és a máig meglévő hagyományos életstílus.

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
http://tucepi.eu/biokovo.html#sigProGalleria741b7c1469

Tucepi.eu | Makarska Riviera | © Minden jog fenntartva Croatiaport.com All rights reserved 2012.

Top Desktop version

Facebook